Sojabönor
Köp torkade sojabönor i lösvikt hos oss på EKOspeceriet! Våra sojabönor har en beige-gulaktig färg och smaken är matig, lite likt spannmål, korn eller vita bönor.
Så tillagar du torkade sojabönor
Likt de flesta sorters bönor ska även sojabönor blötläggas innan de kokas, gärna i en kastrull eller bunke över natten. Nästa dag sköljer du av bönorna och kokar dem på svag värme i ca. 1/2 timme. Använd 3 delar vatten för 1 del bönor, för t.ex. 3 dl bönor behövs 9 dl vatten.
Sojabönor i matlagning
Sojabönan är minst sagt välkänd inom vegetarisk och vegansk matlagning. Den populära bönan är rik på både protein och fiber, och är basen i bland annat tofu och tempeh. Kokta sojabönor kan användas till allt från grytor och soppor till burgare och sallader.
Gör egen sojamjölk
Att göra egen sojamjölk hemma är enkelt, billigt och sparar dessutom på massa onödig förpackning. Allt du behöver är en mixer, en kastrull, en silduk, lite salt och eventuell sötning. Och sojabönor såklart!
Näringsvärde per 100 gram
Energi 1792 KJ / 428 kcal
Fett 20 g
- varav mättade fettsyror 2,9 g
Kolhydrater 20,9 g
- varav sockerarter 7,3 g
Fiber 9,3 g
Protein 36,5 g
Salt 0,020 g